English | دری | پنبتو

l

منتقدان می گویند که نشست دوحه فاقد مقامات رسمی و مخالفان بود

گزارش ها حاکی از آن است که در دومین نشست دوحه درباره افغانستان نه نمایندگان امارت اسلامی و نه مخالفان سیاسی آن حضور نداشتند.

هماهنگی مشارکت بین المللی در مورد افغانستان و ادغام مجدد افغانستان در سیستم بین المللی از اهداف این نشست بود.

تحلیلگران سیاسی کارآمدی این نشست را زیر سوال بردند زیرا نه نمایندگان کابل و نه مخالفان آن در جلسه حضور نداشتند.

من مطمئن نیستم که این نشست مثمر ثمر باشد زیرا دولت افغانستان در این نشست حضور نداشت. معین گل سمکنایی، رئیس حزب حق و عدالت افغانستان گفت: در هر جلسه، اگر نمایندگان حکومت فعلی شرکت نکنند، جلسات کارآمد نخواهد بود.

در همین حال، مرکز خبرنگاران افغانستان نیز از عدم حضور خبرنگاران در این نشست انتقاد کرد.

این مرکز در بیانیه ای اعلام کرد که عدم دعوت از فعالان مدنی از داخل افغانستان نشان دهنده بی تفاوتی جامعه جهانی در حمایت از خبرنگاران افغان است.

برخی از اعضای جامعه مدنی افغانستان که در خارج از کشور مستقر هستند به نشست دوحه دعوت شده اند که ما از آن قدردانی می کنیم. اما عدم دعوت از فعالان مدنی از داخل افغانستان علیرغم گفتگو با یوناما، نشان دهنده بی تفاوتی جامعه جهانی به ویژه سازمان ملل در حمایت از جامعه رسانه ای در داخل کشور است.

برخی گفتند هنوز سوال در مورد معیارهای انتخاب چنین جلساتی مشخص نیست.

«بیشتر گفتگوها در این نشست بین همکاران سازمان ملل انجام شد. طبق درک من، سازمان ملل با شرکت کنندگان در تماس بوده است. من مطمئن نیستم که آیا مکانیزمی برای انتخاب افراد برای چنین جلساتی وجود دارد یا خیر. فعالان حقوق بشر و فعالان رسانه ای بخشی از این نشست بودند. نصیر احمد اندیشه، نماینده دایمی افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو گفت: زیرا همه مسائل به نوعی با سیاست و حکومت در افغانستان مرتبط است.

نمایندگان بیش از 25 کشور در این نشست شرکت کردند.

محبوبه سراج، شاه گل رضایی، میترا مهران و لطف الله نجفی زاده به نمایندگی از جامعه مدنی افغانستان در این نشست حضور داشتند و با رئیس سازمان ملل متحد و نمایندگان کشورها نیز دیدار کردند.

×