English | دری | پنبتو

wertyui

افزایش تولید نفت افغانستان با سرمایه گذاری 49 میلیون دلاری چین

سرمایه گذاری 49 میلیون دلاری یک شرکت انرژی چینی در تولید نفت افغانستان به افزایش تولید روزانه نفت خام این کشور به بیش از 1100 تن متریک کمک کرده است، اما این بودجه تنها یک سوم آن چیزی است که پکن در ابتدا متعهد شده بود.

یک سال پیش، شرکت نفت و گاز آسیای مرکزی سین کیانگ چین، یا CAPEIC، قرارداد بزرگ استخراج نفت را با مقامات طالبان در افغانستان امضا کرد. این قرارداد 25 ساله مستلزم آن است که CAPEIC تا سال اول 150 میلیون دلار و در مجموع 540 میلیون دلار تا سال 2026 سرمایه گذاری کند.

به گفته یک مقام بلندپایه طالبان که به شرط ناشناس ماندن با صدای آمریکا صحبت کرد، این شرکت به دلیل برآورد نادرست هزینه های مادی و نیروی کار و همچنین تأخیر سه ماهه در تصویب برنامه مالی خود توسط افغانستان از هدف سرمایه گذاری خود کوتاهی کرد. مسئولین.

این مقام گفت: “سرمایه گذاری ها بر اساس قرارداد جمع می شود.” و افزود که خزانه داری طالبان در سال گذشته حدود 26 میلیون دالر از این پروژه به دست آورده است.

بر اساس ارزیابی سال 2011 توسط سازمان زمین شناسی ایالات متحده، حوضه آمودریا، که افغانستان و تاجیکستان را در بر می گیرد، دارای 962 میلیون بشکه نفت خام و 52025 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی است.

برای استفاده از این پتانسیل، این شرکت چینی قصد دارد در سال جاری 22 حلقه چاه دیگر حفر کند و هدف آن افزایش تولید روزانه به بیش از 2000 تن یا حدود 15000 بشکه است. هر متریک تن نفت خام برابر با 7.46 بشکه است.

علیرغم تلاش‌ها برای تماس با CAPEIC برای اظهار نظر از طریق ایمیل، این شرکت به سؤالات مربوط به پروژه پاسخ نداد.

به گفته کارشناسان، اقدام چین، همراه با معاملات تجاری محدود مانند پروژه نفت افغانستان، نشان دهنده رویکرد عملگرایانه پکن در قبال افغانستان است.

اندرو اسکوبل، همکار برجسته چین در این سازمان، گفت: «اگرچه جذب منابع معدنی و انرژی [افغانستان] قوی است، چین در مورد وضعیت امنیت داخلی، قابل اعتماد بودن تضمین های طالبان در رابطه با سرمایه گذاری های خارجی و زیرساخت های ضعیف افغانستان، احتیاط قابل توجهی دارد. مؤسسه صلح ایالات متحده، در نظرات کتبی به صدای آمریکا نوشت.

طالبان در مواجهه با تحریم ها و انزوای بین المللی، فعالانه به دنبال سرمایه گذاری و مشارکت چینی در افغانستان بوده اند.

با این حال، کارشناسان معتقدند که انگیزه اصلی چین ممکن است سود اقتصادی نباشد، بلکه مهار تهدیدهای امنیتی بالقوه ناشی از همسایه بی ثبات آن باشد.

این با نگرانی های چندین کشور از جمله ایالات متحده آمریکا و روسیه در رابطه با حضور گروه های تروریستی خارجی در افغانستان که می توانند فراتر از مرزهای متخلخل افغانستان را تهدید کنند، مطابقت دارد.

اسکوبل گفت: در کوتاه مدت، تمرکز اولیه پکن در قبال افغانستان نسبتاً معتدل است: تضمین ثبات در غربی ترین مرز خود، درگیر ماندن در کشور و حفظ روابط خود با دولت جدید در کابل.

اهداف بلندمدت چین در افغانستان همچنان نامشخص است، اما مشارکت فزاینده پکن سوالاتی را در مورد جاه طلبی های بالقوه این کشور ایجاد می کند.

باربارا کلمن، کارشناس موسسه مطالعات آسیایی اروپای مرکزی گفت: «نفوذ چین در این کشور احتمالاً افزایش خواهد یافت، به ویژه اگر وضعیت بر اساس نشانه‌های فعلی ادامه یابد.

بدون رقابت در ایالات متحده

پس از نزدیک به دو دهه مشارکت نظامی و صرف بیش از 100 میلیارد دلار در افغانستان، ایالات متحده نیروهای خود را در اوت 2021 خارج کرد که منجر به بازگشت طالبان به قدرت شد.

این تصمیم بحث ها و درون گرایی زیادی را در ایالات متحده برانگیخت و کنگره را بر آن داشت تا کمیسیون جنگ افغانستان را تأسیس کند.

این کمیسیون دو حزبی وظیفه بررسی و ارائه گزارش در مورد کلیت تعامل ایالات متحده در افغانستان از سال 2001 تا 2021 را بر عهده دارد و هدف آن استخراج درس های ارزشمند و اطلاع رسانی در مورد تصمیمات سیاسی آینده است.

حدس بزنید امروز چه کسی در افغانستان است؟ چین، مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، در جریان یک جلسه استماع در مورد افغانستان در ماه گذشته گفت.

مک کال و سایر قانونگذاران در مورد احتمال تصرف فرودگاه بگرام در شمال کابل توسط چین ابراز نگرانی کرده اند. ارتش ایالات متحده در طول جنگ افغانستان از بگرام به عنوان پایگاه اصلی خود استفاده می کرد.

توماس وست، نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان در پاسخ به این سوال که واشنگتن در مورد افزایش مشارکت چین در این کشور چه می کند، گفت: “ما افغانستان را جایی نمی بینیم که باید با چینی ها و روس ها رقابت کنیم.”

اگرچه چین و ایالات متحده رویکردهای دیپلماتیک بسیار متفاوتی را در قبال افغانستان از خود نشان می دهند، ایالات متحده همچنان کمک کننده اصلی کمک های بشردوستانه به این کشور است.

مقامات ایالات متحده گزارش می دهند که از زمان تسلط طالبان به افغانستان بیش از 2 میلیارد دلار کمک بشردوستانه ارائه شده است.

×