English | دری | پنبتو

gdf

واکنش امارت اسلامی به گزارش سازمان ملل در مورد زنان در افغانستان

ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به گزارش مشترک نهادهای سازمان ملل در مورد وضعیت زنان در افغانستان گفت که یوناما با انتشار این گونه گزارش ها از پیشرفت سیاسی حکومت کنونی افغانستان جلوگیری می کند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی گفت که واقعیت های کنونی کشور در این گزارش ها منعکس نمی شود و این نهادها به دنبال ایجاد توطئه و بهانه تراشی در رابطه با روابط دیپلماتیک افغانستان با کشورهای دیگر هستند که نتیجه نمی دهد.

مجاهد گفت که حقوق زنان در کشور تامین می شود و این گونه گزارش ها بی اساس است.

به رسمیت شناختن یک کشور بر اساس قوانین سازمان ملل متحد است نه بر اساس برخی زنان یا برخی افراد در یک کشور. سخنگوی امارت اسلامی افغانستان گفت.

در این گزارش آمده است: «زنان ملل متحد، IOM و یوناما مشاوره‌های گروهی آنلاین و حضوری (در مواردی که انجام آن امن باشد) و سروی‌های تلفنی فردی انجام دادند که با هم به 745 زن افغان در تمام 34 ولایت افغانستان رسیدند.

بر اساس نظرسنجی نهادهای سازمان ملل متحد، زنان گفتند که به رسمیت شناختن بین المللی حکومت کنونی افغانستان تنها زمانی باید اتفاق بیفتد که محدودیت ها برای زنان لغو شود.

«زنان اظهار داشتند که به رسمیت شناختن بین‌المللی باید تنها پس از لغو همه محدودیت‌ها (32 درصد) یا پس از لغو برخی ممنوعیت‌های خاص (25 درصد) برای زنان و دختران اتفاق بیفتد. 28 درصد گفتند که به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی نباید به رسمیت شناخته شود. در ژوئیه 2023، یک سؤال مشابه نشان داد که 96 درصد از زنان معتقدند که به رسمیت شناختن باید تنها پس از بهبود در حقوق زنان رخ دهد یا اصلاً نباید رخ دهد.

«زنان ناامیدی عمیق خود را از کشورهای عضوی ابراز کردند که در تلاش‌های خود برای مشارکت با DFA، شدت بحران بی‌سابقه حقوق زنان و نقض قوانین بین‌المللی را بر اساس معاهداتی که افغانستان امضاکننده آن بود، نادیده گرفتند. در ادامه این گزارش آمده است که زنان وضعیت اسفناک کنونی را نپذیرفتند.

در این میان، برخی از کارشناسان سیاسی بر این باورند که به رسمیت شناختن امارت اسلامی در گرو توانایی آن در انطباق با خواسته های جهان برای حمایت از حقوق زنان و دختران است.

وی افزود: گذشته از اینکه جامعه جهانی دولت کنونی را به رسمیت بشناسد یا نشناسد، موضوع مدارس و دانشگاه های دخترانه، اشتغال زنان و حضور معنادار زنان در جامعه خواسته های منافع ملی است و گام مهمی برای ثبات است. نجیب الله جامی، یک تحلیلگر سیاسی گفت: افغانستان.

این در حالی است که بسیاری در جامعه بین المللی به رسمیت شناختن امارت اسلامی را منوط به تضمین حقوق زنان در این کشور کرده اند.

×