واکنش ها به بسته شدن دانشگاه ها به روی دختران در افغانستان
تصمیم امارت اسلامی برای تعلیق تحصیل دختران در دانشگاه ها واکنش های داخلی و خارجی را برانگیخته است.
وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که این تصمیم پیامدهای منفی برای امارت اسلامی خواهد داشت و این دولت در این شرایط نمی تواند عضو قانونی جامعه جهانی باشد.
در این بیانیه تاکید شده است که ایالات متحده، شرکا و متحدانش به دفاع از حقوق افغان ها از جمله زنان و دختران ادامه خواهند داد.
در عین حال، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان، از مقامات امارت اسلامی خواسته است تا در این تصمیم تجدید نظر کنند و اجازه تحصیل برای دختران افغان را بدهند.
رامز الاکبروف، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان، آموزش را یک حقوق اساسی بشر خواند و در توییتر خود از تعلیق تحصیل دختران افغان ابراز نگرانی کرد.
از سوی دیگر، شماری از شهروندان افغانستان نیز از بسته شدن دروازه دانشگاه ها به روی دختران ابراز نگرانی می کنند و می گویند که این تصمیم باعث توقف رشد اجتماعی و اقتصادی افغانستان می شود.
در حالی که امارت اسلامی تحصیل دختران را تا زمان نامعلومی به حالت تعلیق درآورده است، انتقاد از ادامه تعطیلی مدارس دخترانه بالای صنف ششم به شدت ادامه دارد.
وزارت تحصیلات عالی طی مکتوبی به پوهنتون ها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی و دولتی دستور داده است که بر اساس فیصله هیأت وزیران، تحصیل دختران تا اطلاع ثانوی متوقف شود.
همزمان بامداد امروز تعدادی از دانشجویان دختر با انتشار پستی در شبکه های اجتماعی از ممنوعیت ورود به دانشگاه ها خبر دادند.
علت تعطیلی دانشگاه ها برای دختران مشخص نیست، اما حدود یک سال است که دختران بالای ششم ابتدایی اجازه تحصیل ندارند.
امارت اسلامی می گوید که پس از فراهم آوردن محیط آموزشی مناسب، این دختران اجازه خواهند داشت به مکتب بروند.
این در حالی است که تأمین حقوق بشر، از جمله حق تحصیل دختران، یکی از شروط جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت کنونی افغانستان است.