بانک جهانی انتقال وجوه IDA برای کمک های بشردوستانه افغان را تصویب کرد
این تغییر اولین باری است که از زمان به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در اوت 2021، وجوه بانک جهانی به افغانستان ارسال می شود.
وام دهنده انکشافی گفت که این وجوه خارج از کنترل رهبری طالبان در افغانستان باقی خواهد ماند و مکمل تمویل کمک کنندگان صندوق امانت تاب آوری افغانستان (ARTF) در حمایت از خدمات اساسی حیاتی مانند غذا، آب، صحت، آموزش و مشاغل خواهد بود.
این تغییر اولین باری است که از زمان به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در آگوست 2021، منابع مالی بانک جهانی به افغانستان ارسال می شود.
از آن زمان، ARTF کمک 1.5 میلیارد دالر را از طریق سازمان های همکار به نفع 25 میلیون افغان ارسال کرده است.
صندوق IDA کمکهای بلاعوض و وامهای بسیار با امتیاز را به فقیرترین کشورهای جهان پرداخت میکند و منابع آن هر چند سال یکبار توسط کشورهای کمککننده تکمیل میشود، با تکمیل فعلی ۹۳ میلیارد دلاری که قرار است در سال ۲۰۲۵ به پایان برسد.
رئیس بانک جهانی آجی بانگا خواستار دور بعدی تکمیل IDA برای ثبت رکورد جدیدی با افزایش تقاضا برای بودجه آن شده است.
بانک جهانی گفت که “رویکرد 3.0” جدید آن به افغانستان با هدف ارائه خدمات اساسی در مقیاس، از جمله حمایت از فرصت های شغلی از طریق تامین مالی خرد فعالیت های درآمدزا، و تسهیل مشارکت بخش خصوصی در ارائه کمک ها، است.
این بانک گفت که به اصول قبلی ARTF خود برای قرار دادن زنان در مرکز پروژه ها و اطمینان از اجرای فعالیت های پروژه توسط و برای زنان ادامه می دهد.
این امر برخی از فعالیتهای آژانسهای کمکرسان بینالمللی را در تضاد با سیاستهای طالبان قرار میدهد که حقوق زنان از جمله در زمینه آموزش را رد میکنند.
سخنگوی بانک جهانی گفت 300 میلیون دلار بودجه موجود تا 30 ژوئن 2025 تا باقیمانده سال مالی جاری و تمام سال مالی آینده ادامه خواهد داشت.
دوحه امروز یکشنبه میزبان نشست درباره افغانستان است
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که قرار است دبیرکل سازمان ملل متحد برای شرکت در این نشست روز یکشنبه (28 بهمن) به قطر سفر کند.
طلوع نیوز فهرستی را مشاهده کرده است که نشان می دهد نمایندگان روسیه، چین، ایران، هند، ژاپن، تاجیکستان، آمریکا، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا در این نشست شرکت خواهند کرد.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که قرار است دبیرکل سازمان ملل متحد برای شرکت در این نشست روز یکشنبه (28 بهمن) به قطر سفر کند.
استفان دوجاریک گفت: «همانطور که در اولین اعلام این نشست اشاره کردیم، هدف این است که در مورد چگونگی رویکرد افزایش مشارکت بینالمللی به شیوهای منسجمتر، هماهنگتر و ساختاریافتهتر، از جمله از طریق در نظر گرفتن توصیههای ارزیابی مستقل در مورد افغانستان بحث کنیم.» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل
دوجاریک افزود که زنان نیز در این نشست شرکت خواهند کرد تا صدای زنان افغان را بلند کنند.
همانطور که گفتیم نشستی بین نمایندگان و گروه های جامعه مدنی که البته شامل زنان افغان نیز می شود، برگزار خواهد شد. استفان دوجاریک گفت: بسیار مهم است که صدای زنان افغان در این گفتگوها شنیده شود.
در حالی که قرار است این نشست روز یکشنبه آغاز شود، عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان با حسن حمزه اسد محمد هوشیم، سفیر قطر در ازبکستان دیدار کرد.
آنها در مورد اهمیت نشست دوحه صحبت کردند.
در بخشی از بیانیه وزارت امور خارجه ازبکستان آمده است: دو طرف در مورد وضعیت کنونی همکاریهای دو کشور در مورد افغانستان و نشست آتی دوحه گفتگو کردند.
ویس ناصری، تحلیلگر سیاسی گفت: نشست آتی دوحه برای افغانستان مهم است و اگر طالبان در این نشست شرکت کنند، یک امتیاز مثبت خواهد بود تا آنها تصمیمات جهان را ببینند.
پیشتر امارت اسلامی گفته بود که برای شرکت در نشست دوحه شرایطی را به سازمان ملل ارائه کرده است.